Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Santiago Bernabeu
Henry maakt het verschil
Tonnelier Caroline

In tegenstelling tot wat de goede resultaten van de voorbije weken doen vermoeden, draait het nog altijd niet echt goed bij Real Madrid.   De Koninklijke miste de creativiteit om Arsenal echt in de problemen te brengen en stond bovendien verdedigend niet altijd even zeker te acteren.  Henry maakte zijn zoveelste belangrijke doelpunt voor de bezoekers, die een verdiende 0-1 overwinning behaalden.

De Madrilenen stonden vol vertrouwen aan de aftrap na de zes opeenvolgende overwinningen in de competitie.  Woodgate, Zidane en Roberto Carlos keerden terug in de basis na een dagje rust het voorbije weekend.  Bij Arsenal raakte Reyes tijdig fit.  De bezoekers begonnen het best aan de partij.  In de eerste tien minuten kreeg Arsenal al drie kansen om de score te openen. Vooral Reyes toonde zich een echte kwelduivel voor de Spaanse verdedigers, maar stuitte bij een eerste kans op doelman Casillas en treuzelde bij zijn tweede mogelijkheid te lang.  Enkele minuten later was Henry dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal ging naast.

Na die blitzstart van de Londenaars herstelde Real Madrid langzaam het evenwicht.  De Koninklijke eiste steeds meer het balbezit op, zonder reëel doelgevaar te kunnen creëren.  Pas in het slotkwartier moest Lehmann echt de handen uit de mouwen steken.  Eerst hield hij Beckham, weer eens uitblinker bij de Spanjaarden, van een doelpunt, en ook op een schot van Robinho reageerde de goalie attent.  Het bleef uiteindelijk 0-0 tot aan de rust, een uitslag waar vooral Real Madrid tevreden mocht mee zijn.

In de tweede helft ging Arsenal opnieuw furieus van start en dit keer leverde dat wel een vroege treffer op.  Fabregas profiteerde van balverlies van een zwak spelende Ronaldo om Henry op weg te zetten naar het doel van Casillas.  De Fransman passeerde de volledige Madrileense verdediging en werkte koelbloedig af.  Real had het moeilijk om de bezoekers in de problemen te brengen en het bleef zelfs steeds opletten voor de Engelse tegenprikken.  Lopez Caro bracht nog Raúl in voor het laatste halfuur, maar ook hij kon het tij niet doen keren.  Enkele minuten voor het einde kwam Real in een rommelige fase toch nog dicht bij de gelijkmaker.  Doelman Lehmann was echter opnieuw attent.  De doelman van de Engelsen liet zich niet meer verschalken, zodat Arsenal verrassend maar verdiend met een uitstekend 0-1 resultaat terug naar Londen mag reizen.