Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: El Madrigal
Villarreal door naar volgende ronde
Dirk Pieters

Villarreal is er in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Spaanse club speelde op eigen veld 1-1 gelijk tegen de Glasgow Rangers. Door de twee uitdoelpunten van Villarreal op Ibrox Park (2-2) in de heenwedstrijd is het zeker van de volgende ronde. Het publiek had er veel zin in, maar liefst twaalfduizend Schotten maakten de oversteek. Toch kregen de bezoekers slechts 3000 tickets.

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten probeerde Thomas Buffel, maar de doelman van Villarreal wist redding te brengen op het schot. Niet veel later was het toch raak. In de elfde minuut viel een verkeerde pass van Arruabarrena in de voet van Buffel die niet aarzelde.  Doelman Viera had de bal echter niet klemvast waardoor Peter Lovenkrands de 0-1 op het bord zette. Villarreal moest nu wel komen en ging dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Toch duurde het tot in de veertigste minuut alvorens Waterreus moest ingrijpen. Diego Forlán ging alleen op doelman Waterreus af maar zag zijn poging gestopt worden. De Schotten mochten gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft begon uitstekend voor Villarreal. Na nog geen drie minuten kwam een pas in de voet van Forlán. De aanvaller zette voor tot bij Arruabarrena, die geen seconde aarzelde om de 1-1 binnen te trappen. Villarreal ging nu verder en de Griek Kirgiakos schoot een mooie kans huizenhoog over. Een kwartier voor tijd bood Riquelme een niet te missen kans aan Forlán aan, maar de aanvaller stifte de bal over het doel van Waterreus. De laatste tien minuten van de wedstrijd ging het spel nog goed over en weer, maar kansen vielen er niet meer. Villarreal door naar de volgende ronde. [AN]