Stadion: Ruiz de Lopera
Ideale start voor Liverpool
Tonnelier Caroline
| 0 reacties

Titelverdediger Liverpool heeft zijn start in de Champions League niet gemist.  De Engelsen startten met een overwinning op het veld van Betis Sevilla en behalen dus meteen drie belangrijke punten op verplaatsing.  Na een kwartier stond het al 0-2 in het voordeel van de bezoekers.  Betis deed er in een sterke tweede helft alles aan om nog een puntje uit de brand te slepen, maar kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Arzu.

Rafael Benítez liet verrassend Gerrard en Riise op de bank en gaf Sinama Pollonge en Crouch het vertrouwen in de spits.  Bij de thuisploeg raakte Joaquín dan toch tijdig fit.  De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Liverpool.  Na amper twee minuten verschalkte Sinama Pollonge doelman Doblas met een knappe lob.  Nog voor het eerste kwartier om was, stond de 0-2 zelfs al op het bord.  Luis Garçia dompelde zijn landgenoten in diepe rouw.  Betis had zich zijn debuut in de Champions League wellicht anders voorgesteld en was even helemaal van de kaart.  De bezoekers controleerden de partij, zonder nog echt gevaar te creëren.  Naarmate de eerste helft vorderde, herpakte de thuisploeg zich dan toch. Reina, een andere Spanjaard in Engelse loondienst, keepte echter een prima wedstrijd en hield de thuisploeg meermaals van de aansluitingstreffer.  Arzu was met een mooi afstandsschot ook nog dicht bij het eerste doelpunt van Betis in de Champions League, maar zijn poging ging net over.

Kort na de rust was het dan toch raak voor Arzu.  Alleen voor Reina werkte hij rustig af door de benen van de bezoekende goalie.  Intussen had coach Serra Ferrer met Dani (al in de eerste helft) en Xisco twee extra aanvallende krachten ingebracht.  Dat rendeerde, want Betis drukte Liverpool helemaal tegen eigen doel.  Reina bleef echter attent op de voorzetten vanop de flanken en op de vrije trappen van specialist Assunçao.  De ingevallen Capi zorgde ook meteen gevaar, maar ook zijn voorzetten kwamen niet in de goede voeten terecht.  Uitgespeelde kansen bleven uit en alhoewel Liverpool nauwelijks nog aan de bal kwam in die tweede helft, slaagden ze er in de nipte voorsprong vast te houden.  Betis zal ongetwijfeld proberen de verloren punten van vanavond te recupereren tegen Anderlecht.  Afspraak op 28 september in het Astridpark.