Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stamford Bridge
Betis afgestraft door Chelsea
Kevin Pieters

In de tweede wedstrijd in groep G ontving Chelsea het Spaanse Real Betis op Stamford Bridge. José Mourinho bracht een aantal wijzigingen in zijn ploeg.  Robben en Duff bleven aan de kant, maar de grootste verassing was de inbreng van doelman Cudicini, die vanavond de kans kreeg om zich nog eens in de kijker te spelen.  Betis staat derde in deze groep met drie punten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg.  Joe Cole brengt de bal bij Wright- Phillips, maar zijn schot miste richting.  De bezoekers zaten ook direct in de wedstrijd.  Drie corners voor Betis in het openingskwartier waren het bewijs dat de Spanjaarden zich niet gingen ingraven. Makelele redde één van de corners op de lijn.  In de veertiende minuut zag Joe Cole zijn schot gered door Doblas.  Ook Drogba pikte zijn kans mee, maar zonder gevaar.  De eerste goede kans voor de bezoekers was voor Oliveira.  Hij ontweek twee tackles, maar kon niet goed genoeg uithalen om Cudicini te verontrusten.  In de 23e minuut werd een schot van Rivera geblokt door Carvalho.  Eén minuut later kon de thuisploeg gaan vieren. Varela leverde de bal domweg in bij Essien.  Die vond de vrijstaande Ivoriaan Drogba, die binnenknalde.  Betis-verdediger Rivas raakt de bal nog wel, maar tevergeefs: 1-0.

Na het halfuur kregen de bezoekers opnieuw een aantal kansen.  Oscar López en Oliveira zagen hun mogelijkheden echter verloren gaan.  Betis had dan wel al de meeste schoten op doel, maar voorlopig ontbrak het aan efficiëntie.  De wedstrijd bleef aantrekkelijk. Betis ondervond wel hoe moeilijk het was om tegen een gedisciplineerd en goed georganiseerd Chelsea te voetballen.  Net toen de spelers dachten dat ze konden gaan rusten, was het doelman Doblas die blunderde op een vrije trap van Lampard.  Carvalho was goed gevolgd en tikte makkelijk binnen.  Betis kreeg het deksel op de neus: 2-0.    The Blues doken met een gevleide voorsprong de kleedkamers in.  Betis betaalde de gemiste kansen cash en stond voor een onmogelijke opdracht in de tweede helft.

Drogba bleef in de kleedkamers (mogelijks blessure) en Crespo kwam in het veld. Betis-manager Ferrer bracht een aanvaller extra in, ten nadele van Oscar López.  In de 50e minuut bracht Crespo redding op een kopbal van Xisco.  Betis bleef mogelijkheden creëren met  Joaquín als drijvende kracht.  Chelsea-middenvelder Essien zorgde vooral voor de aanvallende impulsen van de thuisploeg, op zoek naar zijn eerste doelpunt voor Chelsea.  En net na het uur vond hij Joe Cole, die knap binnenknalde van op 20 meter: 3-0.    Chelsea ‘on fire’. Amper vijf minuten kwam de 4-0 op het bord.  Lampards pas belandde bij Wright-Phillips, wiens half-volley binnen werd gekopt door Crespo.
In de 76e minuut bracht Mourinho de jonge Diarra in, die zijn eerste Champions League -wedstrijd mocht laten noteren.  Nog een aantal kleine kansen aan beide kanten bracht de wedstrijd naar zijn eind.

Chelsea wint gemakkelijk en neemt een grote optie voor de volgende ronde.  Betis behoudt de derde plaats in Groep G en voetbalde vanavond goed mee, maar liet na om de gekregen kansen af te maken. [AN]