Datum: 02/11/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stadion FC Thun
Ajax speelt zwak, maar wint
Dirk Pieters
| 0 reacties
Ajax speelt zwak, maar wint
Foto: © SC

Thun kreeg op de vierde speeldag het bezoek van Ajax. In de heenwedstrijd waren de Nederlanders de betere ploeg en wonnen verdiend met 2-0. 

Het duel tegen Ajax was na één dag volledig uitverkocht. Bij de Zwitsers waren er twee wijzigingen ten opzichte van het vorige duel. Bij Ajax stond Anastasiou opnieuw in de aanval.
 
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de Zwitsers, maar Lustrinelli kon de bal niet voorbij doelman Stekelenburg trappen. De thuisploeg nam de wedstrijd in handen en probeerde Ajax snel onder druk te zetten. Ook Ajax kreeg op het kwartier zijn eerste kansje, maar het schot van Grygera was geen probleem voor Jakupovic. Voor het half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Een kans van Anastasiou werd nog afgeblokt door de Thun-doelman, maar de bal kwam terecht in de voeten van Sneijder, die hard binnenknalde. De Zwitsers lieten zich niet doen en bleven goed voetballen. Ferreira schoot nog naast op aangeven van Lustrinelli. Voor rust waren er nog twee goede kansen voor Ajax, maar eerst schoot de 20-jarige Maduro op de paal, daarna besloot De Jong naast. De Nederlanders mochten gaan rusten met een 0-1 voorsprong, waar ze heel tevreden mee mochten zijn.
 
Na de rust begon Ajax het best, maar het was de thuisploeg die op gelijke hoogte kwam. Lustrinelli kon op aangeven van Adriano de bal voorbij Stekelenburg trappen. Niet veel later kwamen de Amsterdammers opnieuw op voorsprong. Anastasiou kon de bal nog net aan de eerste paal in doel leggen. FC Thun gaf zich niet gewonnen, zoveel was duidelijk. Met nog een kwartier te gaan kwamen de Zwitsers opnieuw gelijk. Dit keer was het Adriano die de netten deed trillen. Ondertussen had Thun al met tien moeten staan na een duidelijke elleboogstoot op het gezicht van Sneijder. De scheidsrechter stond er vlak op, maar weigerde, onbegrijpelijk, de rode kaart te trekken. In de slotfase kon Ajax afstand nemen via Nigel De Jong en de ingevallen Boukhari

Ajax speelde dus geen al te beste partij, maar kon in de slotfase nog twee keer scoren en zo de drie punten mee naar Amsterdam nemen. Voor Ajax de eerste uitoverwinning in drie jaar Champions League. Voor FC Thun ziet het er niet al te best uit. De Zwitsers staan momenteel op de derde plaats met drie punten. [JA]

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)