intInter Milaan
porFC Porto
0-1
Julio Ricardo Cruz (pen) 75'
1-1
Datum: 01/11/2005 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Cruz helpt Inter langs Porto
Ronny anthonis
| 0 reacties
Cruz helpt Inter langs Porto
Foto: © SC

Toch maar een raar zicht, een leeg San Siro. Eerst overkwam het AS Roma, nu ook Inter. Na ongereldheden met supporters moest Inter verplicht enkele wedstrijden de deuren sluiten. 

Het lege stadion maakte zeker indruk op de spelers. De wedstrijd begon aan slaaptempo, maar werd plots bruusk wakker geschud. Hugo Almeida knalde een vrije trap vanop dertig meter recht in de winkelhaak. Een streep die niet beter kon gericht worden. De eerste kans voor Inter kwam er pas na 24 minuten. De hoekschop van Figo werd door Adriano buiten het kader gekopt. Meteen het eerste balcontact van Adriano, die sterk bekritiseerd werd.

De meest bedrijvige speler op het veld was zonder twijfel Figo. Een afstandsschot vond het kader niet, een voorzet werd door Martins op de doelman gekopt. Aan de andere kant was Quaresma nog dicht bij een treffer. Quaresma stond oog in oog met verdediger Materazzi, hij kon zijn actie niet afronden en knalde over. Het spel ging dan goed over en weer met kansen langs beide kanten. Figo vond met een doorsteekpasje Martins. De verdediging geklopt, maar doelman Vitor Baia dook gedurft in de voeten. 

Uitstel van executie zo bleek. Julio Cruz, die een telleurstellende Adriano kwam vervangen, kon vanop de stip gelijkmaken. Pizarro werd neergehaald door Pedro Emanuel en Cruz mocht de strafschop omzetten. We zijn dan al een kwartier voor tijd. Inter-coach Mancini rekende op Mihajlovic, zijn patent op stilstaande fases moest Inter naar de overwinning helpen. Dat deed hij dan ook bijna, een vrije trap vanop dertig meter werd uit de hoek gezwoven door Victor Baia met een wonderbaarlijke redding. Mihajlovic deed het evenwel niet met een vrije schop, hij gaf een assist richting Julio Cruz, die bedankte met kopbalgoal. Vitor Baia kon nog groter onheil voorkomen nadat hij een afgeweken schot van Martins kon redden. 

Inter ging met de drie punten naar huis en staat nu stevig aan de leiding. De Italianen hebben vier punten voorsprong op de tweede en de derde, Rangers en Artmedia Bratislava. Porto staat laatste. [AN]

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)