Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Old Trafford
ManU niet voorbij Villarreal
Tonnelier Caroline

Manchester United is er op eigen veld niet in geslaagd afstand te nemen van Villarreal.  De Engelsen domineerden in de eerste helft, maar konden eigenlijk maar één goede kans afdwingen.  In de tweede helft herstelden de Spanjaarden het evenwicht, zonder Van der Sar echt te kunnen bedreigen.  De partij eindigde dan ook op een scoreloos gelijkspel, zodat beide ploegen nog steeds niet zeker zijn van een ticket voor de volgende ronde.

Villarreal kwam door de afwezigheid van Riquelme, Forlán en kapitein Quique Alvarez sterk verzwakt aan de aftrap.  Manchester United begon uitstekend aan zijn eerste Champions League - wedstrijd in het post-Keane tijdperk.  Al na drie minuten kapte Rooney zich vrij in het strafschopgebied, maar de international vond doelman Barbosa op zijn weg.  In de minuten die volgden bleef ManU de bezoekers onder druk zetten.  Kansen leverde dat echter niet meer op.  De Red Devils kwamen niet verder dan enkele afstandsschotjes en Villarreal ving de aanvallen steeds beter op.  Er zelf uitkomen zat er echter nauwelijks in voor de Spanjaarden.  Het was wachten tot de 25e minuut alvorens de thuisploeg nog eens kon dreigen.  Een kopbal van Ronaldo ging echter over.  Verder viel er nauwelijks nog iets te beleven in een tegenvallende eerste periode.

Het begin van de tweede helft bracht nauwelijks beterschap.  Villarreal kwam wel beter georganiseerd uit de kleedkamers, zodat we een evenwichtiger spelbeeld kregen.  Geen van beide ploegen slaagde er echter in grote kansen af te dwingen en de partij dreigde na 55 minuten zelfs even uit de hand te lopen na enkele bitsige duels.  Enkele minuten later viel er toch nog eens een kans uit de lucht.  Een slap schot van Ronaldo vormde geen enkel probleem voor doelman Barbosa en even later kon Van Nistelrooy een voorzet van O'Shea net niet binnentikken.  Een derde kansje in deze betere periode van ManUtd was er voor Ronaldo.  Zijn kopbal miste de goede richting en ging naast het doel van Barbosa.  Aan de overkant viel er ook in de tweede helft geen noemenswaardige kans te noteren.  Alleen Figueroa kon een paar keer dreigen, zonder Van der Sar echt aan het werk te kunnen zetten.  Net voor affluiten kwam Rooney met een goed schot nog dicht bij het beslissende doelpunt.  Zijn verdienstelijke poging ging echter net over.  De wedstrijd eindigde dan ook op een logisch scoreloos gelijkspel, al het vierde voor Villarreal in deze Champions League.  Door deze puntendeling en het 0-0 gelijkspel tussen Lille en Benfica is er nog steeds helemaal niets beslist in groep D. [AN]