Stadion: El Madrigal
Villarreal pakt groepswinst
Tonnelier Caroline
| 0 reacties

Villarreal heeft zich dankzij een overwinning tegen Lille verzekerd van de groepswinst in de spannende groep D.  De Spanjaarden haalden het na een spannende wedstrijd met het kleinste verschil.  Invaller Guayre tekende voor de beslissende treffer.  Lille eindigt derde en wordt verwezen naar de Uefa-beker.

Bij Villarreal keerde Forlán terug uit blessure.  Kromkamp stond nog eens aan de aftrap.  De bezoekers startten met Odemwingie in de spits, waardoor Moussilou op de bank startte.  De wedstrijd begon veelbelovend.  Na amper 20 seconden was Lille al voor het eerst gevaarlijk via Dumont, die vanop afstand net naast trapte.  De reactie van Villarreal liet niet lang op zich wachten, maar ook Forlán mikte naast.  Na dat leuke wedstrijdbegin viel er nog weinig gevaar te noteren.  Dumont en Forlán bleven het, zonder succes, proberen met afstandsschoten.  De thuisploeg had het moeilijk tegen het hechte Franse blok en Riquelme kwam te weinig in het spel voor.  Het was wachten tot de slotminuten van de eerste helft op de eerste echte grote kans.  Odemwingie kon alleen op Viera of, maar trapte onbesuisd over.  Aan de overkant kwam ook Villarreal in blessuretijd nog dicht bij de openingsgoal.  Hector Font, ingevallen voor de licht geblesseerde Sorín, mikte eveneens te hoog.

In de tweede helft acteerden beide teams op een hoger tempo, zonder veel doelgevaar te kunnen creëren.  Senna (Villarreal) en Makoun (Lille) kregen wel kleine kansjes, maar ze slaagden er niet in de bal binnen het doelkader te plaatsen.  Na 67 minuten spelen maakten invallers Hector Font en Guayre met een klasseflits het verschil.  Hector Font zette met een knappe opening Guayre op weg naar doelman Sylva en de 25-jarige Spanjaard werkte koelbloedig af.  Lille-coach Puel reageerde op de achterstand door Mousillou en later ook de jonge Belg Mirallas in te brengen.  De Fransen gingen volop op zoek naar de gelijkmaker en kregen ook nog een aantal goeie kansen.  Een poging van Makoun ging naast, maar even later mikte Mirallas wel binnen het doelkader.  Doelman Viera stond echter in de weg.  Aan de overkant bleef het opletten voor een tweede doelpunt van Villarreal.  Een schot van Riquelme kon Sylva echter niet verontrusten.  Een minuut later kreeg Lille een uitstekende kans op de 1-1.  Het schot van Dumont spatte uiteen op de deklat.  Verder kwamen de Fransen niet meer, zodat ze tevreden moeten zijn met een ticket voor de Uefa-beker.  Het sprookje van Villarreal in de Champions League duurt nog even voort.