Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stade Gerland
Lyon niet voorbij Milan
Dirk Pieters

Olympique Lyon kreeg woensdagavond in de Champions League het bezoek van het grote AC Milan. Lyon, al lang geen kleintje meer, wil zich koste wat het kost bewijzen in de Champions League en hoopt via Milan zich voor de halve finales te plaatsen. Toch geraakte het thuis niet verder dan 0-0.

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd en vooral Shevchenko liet zich enkele keren fraai opmerken. Na twaalf minuten kreeg de Oekraïner een uitstekende mogelijkheid, maar doelman Coupet kon redding brengen met de voet. Eerder had de Milan-spits Coupet al aan het werk gezet met een krachtig schot. Het was Lyon dat na het openingskwartier beter in de wedstrijd kwam, maar echt dreigen deden de Fransen niet. Na 27 minuten kreeg de thuisploeg een vrije trap. Pedretti krulde de bal in de zestien. Niemand raakte de bal waardoor doelman Dida verrast was en zijn ganse lichaam moest strekken om de bal weg te werken. De wedstrijd ging nu iets meer gelijk op en de duels werden bitsiger. Voor kansen was het wachten tot vijf minuten voor de pauze. Beide ploegen kregen nog een enorme kans: Shevchenko zette Lyon-verdediger Cris in de wind, maar opnieuw was Coupet bij de pinken op zijn schot. Voor Lyon besloot Carew na een voorzet in de handen van Dida. De 0-0 bleef op het bord staan.

In de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. In de 54ste minuut kon Thiago bijna profiteren van een fout van Costacurta, maar faalde in de afwerking. Amper drie minuten later kreeg Lyon een vrije trap op een gevaarlijke plaats, maar ook dit leverde geen doelpunt op. Milan-trainer Ancelotti voelde ook de druk en bracht Inzaghi in het veld voor Gillardino. Toch bleven de Fransen het initiatief nemen en hing er een doelpunt in de lucht. Thiago schoot tien minuten voor tijd nog hard op doel, maar Dida stond secuur te keepen. Ook in de slotfase viel er geen doelpunt meer. Pikant detail: Thiago pakte in de 92ste minuut nog een enorm domme gele kaart, daardoor mist de middenvelder de terugwedstrijd in Milan. [AN]