benSL Benfica
munManchester United
0-1
Datum: 26/09/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Estádio da Luz
Manchester wint nipt in Portugal
Kristof Blomme
| 0 reacties
Manchester wint nipt in Portugal
Foto: © SC

Manchester United heeft een krappe 0-1 overwinning geboekt bij Benfica. Het was zowaar de eerste uitoverwinning van de Engelsen in bijna drie jaar. United telt dankzij die zege het maximum van de punten. Benfica blijft op één punt steken. 

In de eerste periode had Benfica het betere van het spel. Nochtans was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Een schot van Ronaldo werd gekeerd door Quim, terwijl Saha net niet bij de rebound kon. Daarna was vooral Benfica gevaarlijk. Karagounis haalde uit van ver, maar van der Sar stond op de goede plaats. Ook Nuno Gomes kon van ver uithalen, na balverlies van Vidic. Zijn knal vloog centimeters naast. 

Na een uur voetballen kwam United tegen de gang van het spel in toch op voorsprong. Saha sneed goed naar binnen en knalde met links onhoudbaar binnen. Na de goal waren de Engelsen plots de betere ploeg. Rooney, die voor de rest onzichtbaar was, kreeg een uitstekende mogelijkheid. Hij besloot echter te zwak toen hij oog in oog kwam met Quim. Een kwartier voor het einde trapte Saha meteen op doel na een voorzet van Carrick. Het leer verdween naast. Vlak voor tijd beperkte de thuisgoalie opnieuw de schade. Eerst pareerde hij een schot van Heinze, om nadien ook de rebounds van Fletcher en Carrick te stoppen.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 2)