Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Lille gaat stunten op Milan
Thomas Dubois

Lille heeft deze pouleronde met verve afgesloten. De Fransen gingen met 0-2 winnen op AC Milan en dat was zeker niet overdreven. Milan –dat toch al gekwalificeerd was- begon met Kaka en Seedorf op de bank en dat toonde zich ook in het spel. Lille domineerde de Italianen de hele eerste helft en dat leverde al na 7 minuten een voorsprong op. Een schot van Bodmer werd gelost door Kalac, de vervanger van de geblesseerde Dida, Odemwingie was goed gevolgd en schoot de bezoekers al meteen op voorsprong. Lille kreeg nog meerdere kansen, een schot van Keita van op grote afstand zoefde maar net naast de paal. Een vrije trap van Cabaye belandde net boven de lat.

Ancelotti stuurde tijdens de rust wat bij, zo kwamen Kaka en Seedorf in de ploeg. Dat leverde meteen twee kansjes op voor Inzaghi. Een eerste kopkans spatte uiteen op de lat. Een tweede poging in de draai werd gepakt door Malicki, de vervanger van de ook al geblesseerde Sylva. Lille bleef goed meevoetballen en kreeg ook loon naar werken. Dribbelkont Keita zette een één-twee op met Bodmer en werkte vervolgens ook beheerst af, 0-2. Milan acteerde gelaten en liet begaan, Cabaye schoot nog eens op de lat, zonder succes.