Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea stuurt Grieken met lege handen naar huis
Danni Cassauwers

Het duel in de heenwedstrijd tussen Chelsea en Olympiakos Pireaus was tamelijk tam en eindigde op Griekse bodem dan ook op 0-0. ‘The Blues’ moesten de klus dus klaren op eigen veld. Dat deden ze op Engelse wijze met 3-0 op het scorebord.

‘The Blues’ begonnen zeer aanvallend aan de eerste helft. Na vijf minuten kon de verdediging een gevaarlijke trap van Cole afwimpelen, maar bij de ingooi werd de Griekse doelman alsnog verschalkt door Ballack die een voorzet van Lampard inkopte. Olympiakos had geen antwoord klaar en kon amper kansen creëren. Ook moest de Griekse kampioen het stellen zonder hun geblesseerde aanvaller Lomano-Trésor LuaLua. Aan Engelse kant stond Cech niet op zijn vaste stek onder de lat, hij werd vervangen door de 34-jarige Cudicini. De keeper hoefde echter niet de match van zijn leven te spelen om zijn doel te verdedigen, de Griekse aanvallers kwamen nauwelijks in actie en Chelsea domineerde de wedstrijd.
Olympiakos had vooral problemen op de linkerflank en daar kwam dan ook vaak de dreiging vandaan. Ballack kreeg nogmaals een mooie kans, maar werd gestopt door Antonios Nikopolidis. De Griekse keeper moest echter de bal lossen en Lampard greep die kans meteen aan om er 2-0 van te maken.

Op het einde van de eerste helft was het eindelijk eens de beurt van de Grieken, zij zetten een aanval op, maar die leidde tot niets en het bleef een ruim verdiende 2-0 voor de thuisploeg.

Met die score op het bord trad de rust in en Chelsea kon met een gerust gevoel aan de tweede helft beginnen.

Ook de tweede helft werd door Chelsea gedomineerd, Drogba en Lampard sleepten meteen een corner uit de wacht. Chaos alom voor de goal van Nikopolidis, Salomon Kalou kon profiteren en zette met zijn eerste goal in de Champions League Olympiakos op een 3-0 achterstand. ‘The Blues’ bleven kansen creëren en lieten de Grieken nauwelijks aan de bal. Drogba, één van de grote spelmakers van de match scoorde, maar zijn goal werd afgevlagd voor buitenspel. De Grieken sleepten tegen het einde nog een hoekschop uit de wacht, maar die belande recht in de armen van een wakkere Cudicini.
Olympiakos kreeg daarmee wel eindelijk de smaak wat te pakken, Belluschi schopte hard tegen de deklat en kreeg vervolgens een vrije trap door een obstructiefout van Terry. De vervanger van Cech redde echter opnieuw knap en daarmee was de wedstrijd bezegeld. De Grieken kwamen op gang, helaas rijkelijk te laat. In de toegevoegde tijd konden ze hun eer nog redden met een hoekschop, maar die leidde niet tot een goaltje. Zo eindigde een eentonige match op 3-0 in het voordeel een dominant Chelsea, dat zich nu mag bewijzen in de kwartfinales.