Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Santiago Bernabeu
AS Roma schakelt Real Madrid uit
Dirk Pieters

AS Roma heeft zich verrassend geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Italianen wonnen de terugwedstrijd van Real Madrid met 1-2. Ook de heenwedstrijd werd al gewonnen door de Romeinen.

Real Madrid had maar één taak en dat was winnen van AS Roma. De Spanjaarden gaven in de beginfase wel niet deze indruk. Het waren de bezoekers die voor de gevaarlijkste standjes zorgden in de zestienmeter. De grootste kans was voor Alberto Aquilani, maar de middenvelder schoot eerst van heel ver tegen de kruising en een minuut later lag Iker Cassilas in de weg. Ook Real Madrid kreeg een goede kans, maar Baptista schoot de bal ver over. Veel meer kansen kreeg de thuisploeg niet. Zowel Robinho als Raul kwamen nauwelijks in het stuk voor tegen het stugge AS Roma.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor het verdedigende Roma, maar kwam Real Madrid er wel iets meer uit. Nadat Baptista uit een vrije trap de lat had geraakt, trof Roma-invaller Mirko Vucinic aan de andere kant eveneens het doelhout. Twintig minuten voor tijd schoot de vlam in de pan. Pepe pakte zijn tweede gele kaart en moest in de 71e minuut het veld verlaten. De verdediger had nog maar net de kleedkamer bereikt of AS Roma kroop op voorsprong. Taddei kopte een bal schitterend langs Casillas. Lang duurde het feest niet want Real Madrid kwam amper één minuut later op gelijke hoogte. Aanvaller Raul mocht vanuit buitenspel de bal langs Doni trappen. Real Madrid ging alles of niets spelen, en het werd dat laatste. Ondanks kansjes voor Raúl en Drenthe wisten de Spanjaarden niet meer te scoren. Aan de overkant bracht Vucinic de verlossende Romeinse treffer: 1-2. (AN)