ajaAjax
SLASlavia Praag
Datum: 15/08/2007 20:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax blijft met kater achter
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Ajax blijft met kater achter
Foto: © SC

Ajax zal binnen twee weken zwaar uit zijn pijp mogen komen om alsnog naar de poules van de Champions League te kunnen doorstoten. De Amsterdammers verloren woensdagavond namelijk met 0-1 in de eigen ArenA van het Tsjechische Slavia Praag.

Van het verfijnde Ajax was er duidelijk geen sprake. De ploeg sputterde en kreunde langs alle kanten. Veel kansen werden er dan ook niet afgedwongen en die zeldzame mogelijkheden werden dan ook nog niet benut. Het was duidelijk dat de ploeg de naar Real Madrid vertrokken Sneijder zwaar miste.

Iets voorbij het uur kreeg Klaas-Jan Huntelaar vanop de stip de mogelijkheid op de score te openen. Debutant Suarez had zich in de fase ervoor theatraal laten vallen en versierde op die manier een penalty. Huntelaar nam het geschenkje niet aan, want de spits schoot bijzonder zwak in, waardoor doelman Martin Vaniak niet veel moeite moest doen op het schot te keren.

Slavia Praag van zijn kant had als voornaamste doel het behouden van de nul. De ploeg nam daardoor in aanvallend opzicht weinig initiatief. Een kwartier voor tijd versierde uitblinker Petr Janda een strafschop na licht contact met Emanuelson. In tegenstelling tot Huntelaar faalde David Kalivoda niet.

Henk Ten Cate bracht nog wel stromram Urzaiz in, maar echt gevaarlijk waren de Amsterdammers niet meer. [AN]