Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Stadio Olimpico
Lazio blijft steken op gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout

Lazio Roma heeft nog heel wat werk voor de boeg indien het de groepsfase van de Champions League wil halen. In de heenmatch van de derde voorronde speelde Lazio op eigen veld 1-1 gelijk tegen Dinamo Boekarest. In een incidentrijke wedstrijd hielden beide ploegen elkaar dus in evenwicht.

Lazio Roma nam de beste start. Lobont redde een vrije trap van Pandev. De ervaren Roemeense doelman was ook paraat op een poging van dichtbij van Rocchi. Het was Dinamo Boekarest dat de score opende. Danciulescu kopte een voorzet van Pulhac binnen. Lazio verloor de moed niet en trok weer ten aanval. Ledesma testte Lobont op stilstaande fase. Lobont redde ook een schot van Rocchi. Kolarov probeerde het vanop afstand, evenmin zonder succes. Na handspel van Bratu kende de scheidsrechter Lazio een strafschop toe. Rocchi kon Lobont echter ook niet verslaan vanop de stip.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Dinamo Boekarest. Ballotta moest een knal van Danciulescu uit zijn doel houden. Vier minuten later kwam Lazio toch langszij. Mutarelli kopte een voorzet van De Silvestri binnen: 1-1. Lazio probeerde nog even door te gaan. Pandev trapte van dichtbij naast. Rocchi devieerde een poging van Ledesma bijna in doel. Het offensief van Lazio Roma werd gestuit door de rode kaart van Behrami. Op het einde van de wedstrijd werd ook Mutarelli nog uitgesloten. Ook Boekarest kon de wedstrijd niet met elf beëindigen. Ook Goian kreeg in de slotminuten rood. De score wijzigde niet meer en dus deed Dinamo Boekarest toch een goede zaak in Rome.