Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona bezorgt Lyon pandoering
Kevin Vanbuggenhout

Nadat vorig seizoen minder succesvol verliep heeft Barcelona onder andere zijn zinnen gezet op succes in Europa. Daarom moest de nieuwe editie van de Champions League ingezet worden met een zege. Op de eerste speeldag kwam Lyon op bezoek. De kampioen van Frankrijk kon zelf misschien al eens laten zien of het even sterk was dan voorgaande jaren.

Maar Barcelona drukte Lyon al snel tegen het eigen doel. Ronaldinho speelde de bal goed door, Abidal versnelde en zette laag voor. Henry kon net niet bij de bal. In de 12de minuut kwam Barcelona voor het eerst tot een schot op doel. Abidal bereikte Deco en die trof de vuisten van Vercoutre. Een minuut later ging een laag schot van Ronaldinho via een Franse voet maar net naast. Lyon kon hier maar weinig tegenover zetten en kwam dan ook nog eens op een ongelukkige manier op achterstand. Messi pakte uit met een knappe beweging en zette laag voor doel, Clerc devieerde de bal ongelukkig in eigen doel. Barcelona had de wedstrijd duidelijk onder controle. De aanvalsgolven werden wel een beetje minder, maar Lyon kon zelf op aanvallend gebied bitter weinig laten zien. Zeven minuten voor de rust kwam Barça erg dicht bij de 2-0. Ronaldinho speelde de bal tot bij Messi die Bodmer in de wind zette en van dichtbij kon uithalen. Clerc kon de bal nog voor de lijn keren. Barcelona leidde met 1-0 aan de rust tegen een mak Lyon.

In de tweede helft kwam Barcelona al snel gevaarlijk opzetten. Via Ronaldinho en Xavi kwam de bal bij Messi. Diens lob van dichtbij ging over. Lyon kon Messi, die voor de pauze een gesel was voor de bezoekende defensie, in de tweede helft toch iets beter afhouden. Kansen creëren was er voor de Fransen niet bij. Barcelona had de wedsrijd nog steeds onder controle en stak in de laatste 25 minuten nog eens een tandje bij. De Catalanen domineerden naar hartelust verder. Vercoutre parreerde een schot uit de tweede lijn van Xavi. Vier minuten nadien speelde Xavi goed in op Henry. Die kon schieten, maar Vercoutre kon redden. In de 73ste minuut zette Barcelona een volgende aanval op. Henry kreeg de bal bij Deco die buitenom ging en op doel schoot. Vercoutre redde met de voet. In de laatste tien minuten dikte Barcelona de score toch nog aan. Na een schitterende combinatie via Deco en Iniesta kwam de bal bij Messi. De Argentijn plaatste de bal laag in de rechterhoek: 2-0. Even later kreeg Messi een applausvervanging. Zijn vervanger Giovani lag aan de basis van de 3-0. Giovani kon op doel afgaan en besloot op Vercoutre, Henry tikte de rebound binnen. Barcelona liet Lyon kansloos en won met 3-0.

FC Barcelona kende een goede start in de nieuwe Champions League-campagne. Lyon kon voor weinig weerwerk zorgen en voetbalde nauwelijks een kans bijeen. Barcelona kon de wedstrijd wel pas in het slot beslissen. Barcelona gaat aan de leiding in groep E.