Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 3)
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma laat thuis geen steek vallen
Dirk Pieters

AS Roma heeft dinsdagavond een goede zaak gedaan. De Italiaanse topclub won op eigen veld met 2-1 van Sporting Lissabon. Na drie speeldagen heeft de ploeg van trainer Luciano Spalletti zes punten.

In de eerste helft viel er niet veel te beleven in het stadion van AS Roma. In de eerste twintig minuten vielen er wel twee doelpunten, maar meer lieten de ploegen niet zien in de eerste helft. De thuisploeg kwam al vrij vroeg op voorsprong. Juan mocht een corner van David Pizarro ongehinderd voorbij Sporting-doelman Tiago koppen. De feestvreugde was van korte duur want amper drie minuten later kwamen de Portugezen op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Abel knikte Liedson de bal onhoudbaar achter Doni.

Kort na de rust kreeg Roma de kans om op 2-1 te komen, maar Mancini zag echter hoe zijn elfmetertrap door Tiago werd gekeerd. Toch was het maar uitstel want twintig minuten voor tijd tekende Vucinic voor de uiteindelijke winnende treffer. Na wat sleurwerk en een kapbeweging schoot de aanvaller de bal prachtig in de uiterste verre hoek. De ploeg van Luciano Spalletti wist in het verdere verloop van het duel de voorsprong te behouden.