Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter zet scheve situatie nog recht
Filip Van der Elst
| 0 reacties

Het Russische CSKA Moskou leek even op weg naar een heuse stunt, want het stond na een halfuur 0-2 voor in San Siro. Vijf minuten later stond Inter echter alweer op gelijke hoogte, en na de rust kreeg CSKA nog twee extra doelpunten te slikken.

De wedstrijd, die geleid werd door onze landgenoot Paul Allaerts, brak pas echt open toen de Braziliaan na een goeie twintig minuten een mooie een-twee met zijn landgenoot Vágner Love succesvol afrondde (0-1). Diezelfde Vágner Love verdubbelde nog geen tien minuten later zelfs de Russische voorsprong (0-2). Inter was echter helemaal niet aangeslagen, want nog geen minuut later verlengde Zlatan Ibrahimovic een vrije trap van Christian Chivu in doel (1-2). En het bleef niet bij die aansluitingstreffer, want alweer twee minuten later rondde Esteban Cambiasso tien minuten vol spektakel af met de gelijkmaker voor Inter (2-2).

Ook na de rust had Inter het in een boeiende partij niet onder de markt met de Uefacupwinnaar van 2005, maar halverwege de tweede helft brak Cambiasso dan toch de ban voor de thuisploeg: de Argentijn verlengde een hoekschop van dichtbij in doel (3-2). De veer was hierna gebroken bij CSKA, dat de kelk tot op de bodem moest ledigen, toen Ibrahimovic een kwartier voor tijd met een prachtig afstandsschot zijn tweede doelpunt van de avond wist te netten (4-2). Door deze zege mag Inter nu wel luidop dromen van de tweede ronde, terwijl voor CSKA enkel nog Uefacupvoetbal tot de mogelijkheden behoort.