Datum: 24/04/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Signal Iduna Park
Live Mourinho start met Ronaldo en Modric
Fabian Morren
| 0 reacties
Mourinho start met Ronaldo en Modric
Foto: © SC

Borussia Dortmund ontvangt vanavond Real Madrid voor de heenwedstrijd van de halve finale in de Champions League. Gisteren gaf Bayern München het goede voorbeeld door Barcelona met 4-0 huiswaarts te sturen. Kan Dortmund dat ook?

Coach Klopp van Borussia Dortmund hoopt alvast van wel. "Dit vraagt om een echte Dortmund-avond. Echt iedereen moet achter het team staan vanavond. Wie niet ten volle begrijpt met hoeveel inzet we zover geraakten, blijft beter thuis. Zij die het wel begrijpen zullen het team voor honderd procent steunen."

Het nieuws van de transfer van sterspeler Mario Götze naar Bayern kwam wel op een slecht moment. "Als we het over slechte timing hebben, is dit wel een negen op tien. Het kon enkel slechter als het vier uur voor de wedstrijd bekendgemaakt werd. Ik wist het van de dag na de return tegen Málaga, exact één dag kon ik dus van die zege genieten."

"Mario heeft ons echter veel gegeven. Ik sprak met enkele spelers en kan verzekeren dat niemand moet vrezen dat we niet ten volle geconcentreerd zullen zijn. We wisten dat die afkoopclausule er was. Wij kochten zo ook Reus weg van Mönchengladbach, ik kan me inbeelden dat zij daar ook niet zo gelukkig mee waren."

Bij de thuisploeg zullen Lewandowski, Kehl en Bender tijdig fit geraken. Die laatste twee bleven dit weekend uit voorzorg aan de kant.

"Ik ken geen angst of druk"

Real-coach Mourinho was zijn zelfverzekerde zelve op de persconferentie, ook al haalde Real in de groepsfase geen goede resultaten tegen Dortmund. "De vier goals die we toen slikte waren allemaal onze eigen schuld. Ik hoop dat, als we nu goals slikken, het fantastische goals zijn waar we helemaal niks aan kunnen doen."

"Ik voel geen druk en ben niet bang", gaat de Portugees verder. "Ik ken die gevoelens niet. We zitten in een situatie als de wedstrijden tegen Galatasaray en United. Een match die we willen winnen en waar we alles voor zullen doen."

"Toen ik bij de club aankwam, waren we geen favoriet. We hebben ons echter ontwikkeld. We gaan er alles aan doen om de Champions League te winnen, bij Real telt een tweede plaats nu eenmaal niet."

Bij Real zijn Modric en Marcelo hoogstwaarschijnlijk onbeschikbaar. Arbeloa is geschorst en Di Maria werd net vader. Ramos en Khedira kregen dit weekend rust met het oog op deze wedstrijd.

Waagt u een gokje?

Volgens UNIBET is Real de favoriet. Ziet u er Dortmund toch twee op twee van maken voor Duitsland, zal een gokje van 60 euro u 159 euro opleveren. Als u denkt dat Cristiano Ronaldo een doelpunt zal maken, kan u bij een inzet van 60 euro 111 euro verdienen. Of misschien kan Götze geïnspireerd worden door zijn beklonken transfer naar Bayern? Een goal van de Duitser kan u meer dan driemaal uw inzet laten verdienen. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITEeen account en krijg 60 euro gratis.

Meer nieuws