Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Volg de match tussen KAA Gent en Molde FK live, samen met vele andere supporters.

Kan Gent zich naar een Europese lente spelen? Hein Vanhaezebrouck brengt onder meer Godeau, Depoitre en Salah aan de aftrap.
KAA Gent - Molde FK: 0-0

1
De bal rolt in de Ghelamcor Arena.
2
Gent moet al meteen een domme corner toestaan na een rush op links en een foute pass.
5
Samoise trekt er zich doorheen op rechts, maar de voorzet komt er niet helemaal uit en Hong trapt voor de eerste paal naast.
8
De voetballende oplossing vinden is niet altijd makkelijk. Gent moet geduldig bouwen, maar af en toe is er balverlies.
11
Tien minuten ver. Gent is baas, maar het gaat door het pantser heen moeten. Dat is nu al duidelijk.
13
Balverlies van Gent wordt niet afgestraft door de bezoekers. Knudtzon met de voorzet, maar dan het schot over de bal.
16
En bijna opnieuw de 0-1. Deze keer komt de voorzet van Wolff Eikrem er niet helemaal door.
18
Salah met een actie en een voorzet. Hong net niet, aan de verste hoek is er nog een schot van Samoise. Over en naast.
21
Vrije trap op een mooie plek, maar Hong eerst in de muur en de herneming te zwak.
24
Halfweg de eerste helft. Het tempo is wat ingezakt.
30
Halfuur ver. Werk aan de winkel voor de thuisploeg.
33
Hong tot bij Kums en die tot bij Hjulsager, maar die kan het doel niet vinden. Daar zat veel meer in.
34
Samoise moet er ondertussen geblesseerd af. Hij kan niet verder. De corner wordt nipt voorlangs gekopt door Okumu.
37
Nog een paar voorzetten van Gentse zijde, maar ze brengen nog altijd geen zoden aan de dijk.
40
We kabbelen richting rust. De beste kansen waren voor Gent, maar de 0-0 is goed nieuws voor Molde voorlopig.
43
Gent is nu echt met de kansen aan het spelen. Hong, Depoitre en vooral Nurio Fortuna missen uitgelezen kansen om er 1-0 van te maken.
45
We krijgen 3 minuten blessuretijd.
45+1
Ook Salah waagt nog eens zijn kans, maar het schot is niet hard genoeg.
45+3
Depoitre nog eens eerst op de bal en zo moet Karlstrom nog een laatste corner in deze eerste helft toestaan.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De bal rolt opnieuw in Gent. Salah trekt er meteen vandoor en probeert te trappen, maar naast.
49
De thuisploeg dringt aan, maar tot kansen leidt dat nog niet in deze tweede helft.
52

Goal
Doelpunt van Andrew Hjulsager

52
En plots is er Hjulsager. Die zat helemaal niet in de match, maar trapt plots naar de korte hoek door een Noors been en zo is Karlstrom helemaal op het verkeerde been gezet.
52
Aan de overkant is er meteen bijna Lovik, maar voorlangs!
56
Molde gaat nu moeten komen als ze naar een Europese lente willen. Benieuwd wat dat gaat geven.
60
Hong, Depoitre en Nurio Fortuna vergeten andermaal het gewoon af te maken. Hier zat zoveel meer in alweer, maar niemand kan echt afdrukken op doel.
62
Plots komt de bal voor de voeten van Godeau en die knuffelt de bal van dichtbij tegen de touwen. 2-0, dan toch een Europese lente op komst voor de Buffalo's!
62

Goal
Doelpunt van Bruno Godeau

65
Een schot van Odjidja over, een vrije trap van Nurio over. De geest is uit de fles, zoveel is duidelijk nu.
67
Halfweg de tweede helft. Dit gaat Gent toch niet meer weggeven?
70
Gent blijft dreigen. Ondertussen zijn er wat wissels klaar.
73
Ook de bezoekers gaan voor een wissel ondertussen. Kunnen ze de bakens nog verzetten?
76
Nog een kwartier heeft Molde. Onmondig zijn ze!
80

Goal
Doelpunt van Sven Kums

80
De geest is definitief uit de fles nu. Doorsteekpass van Hong op Kums, die de doelman op enig mooie wijze lobt en zo de geruststellende 3-0 tegen de touwen prikt.
84
Gent heeft de schaapjes op het droge. Molde komt er niet meer door.
88
Hauge de bal te ver van de voet, maar hij kan Karlstrom toch nog verleiden tot contact en zo gaat de bal op de stip. Cuypers kan de 4-0 aantekenen.