Belgiƫ - Zwitserland

Geschiedenis (bis): Belgian Red Flames kloppen Zwitserland met stevige cijfers en boeken EK-ticket

Redactie
| 0 reacties
Geschiedenis (bis): Belgian Red Flames kloppen Zwitserland met stevige cijfers en boeken EK-ticket

De Belgian Red Flames hebben opnieuw geschiedenis geschreven. Ze wonnen met ruime cijfers van Zwitserland en mogen zo voor de tweede keer op rij naar het EK.

Het EK 2017 was een grote primeur voor de Belgian Red Flames, in 2022 wilden ze er in Engeland opnieuw bij zijn. Daarvoor was een punt tegen Zwitserland meer dan waarschijnlijk genoeg, maar de Flames wilden in eigen huis winnen om revanche te nemen op de Zwitsers én de groepswinst te pakken.

Bondscoach Serneels zette Odeurs in doel en koos voor De Caigny in de spits, met Cayman en Wullaert als creatievelingen daarrond. Het leverde niet meteen op, want nadat het licht letterlijk uitging aan Den Dreef bleef het in de hoofden van de Belgen een dik kwartier donker.

Licht even uit

Teveel stress? De slordigheden volgden elkaar op, de Zwitsers waren de betere ploeg. Maar: kansen leverde dat niet op, de Belgen wisten het achterin goed op slot te houden. En de eerste kans die ze zelf kregen was het meteen wél raak: voorzet Wullaert, kopbal De Caigny.

red flames
red flames

Het zorgde voor de bevrijding bij de Flames, die het helemaal overnamen en vertrouwen hadden getankt. Wullaert knalde eerst nog op de lat, vlak voor rust was het alsnog 2-0. Wullaert met het zeer goede jagen, via Cayman kon De Caigny haar tweede van de avond maken.

Ruime cijfers

Alles op alles na de rust bij de Zwitsers? Neen, daarvoor maakten ze uiteindelijk te weinig indruk aan Den Dreef in Leuven. De match zakte steeds meer in en op een corner van Wullaert tikte Herzog de bal in eigen doel.

Het laatste kwartier was er eentje waarin beide ploegen wisten dat de match voorbij was, maar Cayman wist wel nog de 4-0 tegen de touwen te drukken. Een erg grote overwinning werd het zo nog voor de Belgen, die ook meteen hun ticket voor het EK mogen boeken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

EK Kwalificatie