Speeldag: Ronde 1
Stadion: Allianz Arena
Bayern kan niet overtuigen, Nürnberg gelijk
Jimmy Wouters

De Duitse clubs hebben zich in de eerste ronde van de Uefa Cup niet laten verrassen. Leverkusen en Bayern München wonnen hun partij, terwijl Nürnberg op 0-0 bleef steken.

Bayern München - Belenenses: 1-0

Bayern speelde geen grootse wedstrijd maar won wel dankzij een doelpunt van Luca Toni in de 34e minuut. Er stond donderdagavond maar één ploeg op het veld, want de bezoekers lieten totaal niets zien. Bayern kreeg wel wat kansjes, maar drukte niet echt door om de score verder de hoogte in te jagen.

Leverkusen - Leiria: 3-1

Leverkusen heeft een soevereine overwinning geboekt. Tegen het Portugese Leiria werd het 3-1. Leverkusen was van het begin af aan de betere betere ploeg en kwam dan ook verdiend op voorsprong via Kiessling. Op het half uur maakte Joao Paulo dan gelijk, maar Leverkusen liet zich niet van zijn stuk brengen, want twee minuten later maakte Rolfes er al 2-1 van. Twaalf minuten voor tijd zorgde Kiessling ervoor dat de Duitsers zekerder naar Portugal kunnen afrijzen.

Nürnberg - Rapid Boekarest: 0-0

Nürnberg mag zich in Boekarest aan een hete avond verwachten. De Duitse bekerwinnaar slaagde er, ondanks een paar kansen voor Charisteas, niet in om op eigen veld afstand te nemen van Rapid Boekarest. [AN]