Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Bloomfield Tel Aviv
Tottenham gemakkelijk naar winst

Tottenham Hotspur kon donderdag nog eens aanknopen met een overwinning. Het ging in de groepsfase van de Uefa Cup met 2-0 gaan winnen op het veld van Hapoel Tel-Aviv. Beide ploegen komen uit in de groep van RSC Anderlecht.

Beide ploegen hadden hun eerste groepsduel verloren en ook in de eigen nationale competitie bengelen beide ploegen onderaan. Dat zorgde mede voor een nerveus begin, want verlies staat al bijna gelijk aan uitschakeling. Bebars Natcho was de eerste die richting doel schoot, maar we waren toen al 25 minuten ver als Paul Robinson de bal pakte. Tottenham schoot wakker en zorgde amper een minuut later voor de 1-0. Steed Malbranque smeet de bal voor doel en Robbie Keane volleyde de bal in doel. Vijf minuten later werd de score verdubbeld door Dimitar Berbatov (foto). Weer was het Malbranque die de bal voor doel bracht en de Bulgaar kopte de bal in de hoek. Voor de rust miste Berbatov nog een doelkans en kopte Pascal Chimbonda nipt over.

De tweede helft was amper begonnen of het duel voor Hapoel Tel-Aviv was zo goed als voorbij. Naast de 2-0 achterstand verloor het ook nog eens Gal Shish met een tweede gele kaart. Tottenham controleerde het spel en kwam er af en toe nog eens uit. Doordat Keane echter het doel miste en invaller Darren Bent op de paal schoot, bleef het 2-0. Aan de overkant viel er in de tweede helft enkel een doelpoging voor Fabio Junior te noteren, maar Robinson hield zijn netten 90 minuten schoon.