Stadion: Parken Kopenhagen
Groep G: Saint-Etienne waarschuwt Club
Steurbaut Kersten
| 0 reacties

Saint-Etienne heeft meteen een optie genomen op een ticket voor de volgende ronde. De Fransen wonnen met 1-3 op het veld van FC Kopenhagen. Club Brugge is gewaarschuwd.

Kevin Mirallas startte bij Saint-Etienne op de bank, maar zag zijn ploegmaats een droomstart nemen. Bafetimbi Gomis kopte na twee minuten een voorzet van Dimitri Payet tegen de netten. Kopenhagen kreeg meteen de kans om orde op zaken te stellen, maar Morten Nordstrand trapte de elfmeter op doelman Jody Viviani.

Net voor rust drukte Saint-Etienne de Deense Europese dromen de kop in. Gomis kroop deze keer in de rol van aangever en bood Loïc Perrin de 0-2 aan. Cesar Santin deed op het uur van op de strafschopstip de Deense hoop weer even herleven, maar Payet schonk de Fransen al snel terug een ruimere voorsprong.

Mirallas mocht nog drie minuten spelen, maar speelde niets meer klaar. Saint-Etienne start uitstekend. Op 27 november neemt ontvangt Club Brugge de Franse traditieclub. Blauw-zwart is gewaarschuwd.