Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Borussia-Park
Mönchengladbach en Lazio scoren zes keer
Fabian Morren

Als Genk zich weet te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League, dan speelt het tegen de winnaar van het duel tussen Mönchengladbach en Lazio. De heenwedstrijd eindigde in Duitsland op 3-3.

Er zat eigenlijk meer in voor Gladbach, maar het verzuimde om voor een goeie uitgangspositie te zorgen. Filip Daems zag vanaf de bank hoe zijn team op 1-0 kwam via een strafschopdoelpunt van Stranzl.

Na rust boog Lazio die achterstand echter om in een voorsprong na goals van Floccari en Kozak. Maar dan vielen de bezoekers met tien na een tweede gele kaart voor Dias.

Mönchengladbach kreeg nog een strafschop en Marx zette die om. Het werd zelfs 3-2 via Arango. En toch gaf de thuisploeg die voorsprong nog weg. In de 94ste minuut zorgde Kozak voor de belangrijke 3-3.