Datum: 24/11/2016 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent wil heel graag Europees overwinteren, en heeft daar een goede reden voor
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

KAA Gent wil heel graag Europees overwinteren, en heeft daar een goede reden voor

Gent wil heel graag Europees overwinteren, en heeft daar een goede reden voor
Foto: © photonews

KAA Gent krijgt vanavond het Portugese Braga over de vloer. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck staat voor een belangrijke avond en doet er best aan om te winnen, wil het nog kans maken op Europees voetbal na de winterstop.

Gent verloor tot dusver twee van zijn vier wedstrijden in de poulefase van de Europa League. Verder won het één keer en speelde het één keer gelijk. Een hobbelig parcours, en dat resulteert momenteel in een derde plaats.

Vlak voor Gent bevindt zich Braga. De Portugezen tellen één punt meer dan de Buffalo’s. De opdracht voor de spelers van Gent is dan ook duidelijk: er moet gewonnen – of op zijn minst gelijkgespeeld – worden tegen de tegenstander van vanavond.

Mét Coulibaly en Dejaegere?

Want dat is waar Gent het uiteindelijk voor doet: Europees overwinteren. De ploeg van Vanhaezebrouck heeft daar overigens een hele goede reden voor: na Nieuwjaar willen ze wél eens een écht leuke affiche.

“Als je ziet welke interessante tegenstanders misschien uit de Champions League afzakken naar de Europa League, dan hebben we een goede kans op een mooie affiche”, aldus Vanhaezebrouck. In de ploeg wellicht weinig verrassingen, al verschijnt Coulibaly normaal aan de aftrap en is er ook weer plaats voor Dejaegere.

Meer nieuws