Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 1
Engeland wint vlot van Andorra
Dirk Pieters

Engeland is goed begonnen in zijn kwalificatiegroep voor het EK 2008. The Three Lions wonnen met 5-0 op Old Trafford van voetbaldwerg Andorra. De ploeg van Steve McClaren nam vlot afstand en liet bij momenten goed voetbal zien.

Engeland kreeg tegen Andorra heel wat kansen en dat leverde ook heel wat doelpunten op. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Peter Crouch de eerste kans al meteen tegen de netten schoot. De spits van Liverpool kreeg in de kleine rechthoek de bal in de voeten en twijfelde niet.

Andorra onderging het spel en had moeilijkheden om ook maar één kans te creëren. Amper vijf minuten later was de voorsprong al verdubbeld. Steven Gerrard schoot van dichtbij hard in de verste hoek. Andorra snakte naar de rust, maar kreeg nog voor die pauze een derde om de oren. Jermaine Defoe bracht de stand op 3-0 en het duel was helemaal beslist.

Na de pauze leek Engeland nog weinig zin te hebben om de kloof verder uit te diepen. Zelfs in een versnelling lager slaagde de ploeg van McClaren er toch nog in om doelpunten te maken. Jermaine Defoe en Peter Crouch zorgden, elk met hun tweede doelpunt van de avond, nog voor de 5-0 eindcijfers. [AN]