Speeldag: Speeldag 11
Spanje speelt gelijk in IJsland
Dirk Pieters
| 0 reacties

Spanje kende zaterdag een moeilijke avond op het veld van IJsland. De Spanjaarden kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, al moesten ze wel heel lang met z'n tienen verder na de uitsluiting van Xabi Alonso.

De wedstrijd begon niet onaardig voor de Spanjaarden met enkele kleine kansjes, maar dat veranderde al snel na twinitig minuten. Toen zag het Xabi Alonso al vroegtijdig vertrekken met een rode kaart. De middenvelder moest gaan douchen nadat hij tegenstander Emil Hallfredsson belaagde na diens harde overtreding. Nadien kreeg Spanje het moeilijk, maar het hield stand tot aan de rust.

Na de pauze zag het er ineens helemaal anders uit. Na amper vijf minuten kwam IJsland op voorsprong. Een voorzet van Johannes Gudjonsson werd door Hallfredsson bekroond met een mooie kopbal. Spanje besefte dat het nog iets moest terug doen en dat lukte ook in de slotfase. Iniesta schoot de belangrijke gelijkmaker tegen de netten.

Door de remise komt Spanje op gelijke hoogte met Noord-Ierland, dat eerder op de avond verloor bij Letland. Beide landen hebben uit acht wedstrijden nu zestien punten. Zweden blijft met negentien punten de lijstaanvoerder in Groep F. [an]