Datum: 12/09/2007 20:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 12
Denmarken speelt met Liechtenstein

Denemarken speelde gisterenavond in het NRGi Park in Århus het zwakke Liechtenstein van de mat. Bij de rust stond de eindstand, 4-0 al op het bord.

Al na drie minuten wist Morten Nordstrand, die voor het eerst in de basis stond ten koste van Niclas Bendtner, te scoren. Een corner kon eerst nog worden onschadelijk gemaakt door de verdediging van de bezoekers maar vanop de kant wist Martin Laursen de bal terug in het veld in te sturen. Daar dook Nordstrand op die de bal tussen twee verdedigers verder speelde, de bal kon controleren en kon scoren.

Tien minuten later was het Laursen die de bal kon binnenwerken. Rond de 20e minuut werd Rommedahl op rechts vrijgespeeld, hij had zelf op doel kunnen schieten maar liet de bal over aan Jon Dahl Tomasson. Die scoorde de 3-0 en zijn 47e doelpunt voor de nationale ploeg. De eerste helft leek het wel of het speeltijd was voor de Denen, aangevoerd door Morten Nordstrand van FC Kopenhagen. Rond het half uur was het Leon Andreasen die keeper Peter Jehle uittestte maar de bal kwam op de dwarslat terecht. Vijf minuten later slaagde Nordstrand erin om zijn tweede doelpunt van de avond te scoren via een goede combinatie met Tomasson.

De tweede helft was een afspiegeling van de eerste met dat verschil dat de dominantie van de Denen niet resulteerde in meer doelpunten. Nordstrand kon de 5-0 gescoord hebben nadat hij de keeper in het zijnet werkte maar hij miste. Ook Rommedahl en Andreasen kregen goede kansen.

Denemarken heeft nu veertien punten en staat op de vierde plaats in groep F. Noord-Ierland, dat op de derde plaats staat, verloor uit bij IJsland met 2-0. Doelpunten daar waren van Smari Björnsson en een owngoal van Keith Gillespie.
Spanje won zijn partij van Litouwen en staat net als Zweden op negentien punten met een match minder gespeeld.