ierIerland
duiDuitsland
Datum: 13/10/2007 20:45
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 13
Duitsland geplaatst na scoreloos gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Duitsland geplaatst na scoreloos gelijkspel
Foto: © SC

In groep D van de EK-voorronde kon Duitsland de kwalificatie al bewerkstelligen indien het een punt haalde in Ierland. De Ieren waren al zo goed als uitgeschakeld, maar waren op en top gemotiveerd voor het bezoek van de Duitsers. Ierland hield Duitsland in bedwang, maar de Mannschaft mocht wel de kwalificatie vieren. Het bleef 0-0 in Dublin. 

Ierland maakte het er van in het begin een echt gevecht mee en speelde met een gezonde agressiviteit. De aanvangsfase verliep erg gesloten. Pas na een dik kwartier kon Duitsland een eerste kans versieren. Kuranyi lanceerde Jansen met een goede pass en deze kon laag voorzetten. Gomez zette zijn voet tegen de bal en zag zijn poging over gaan. Vlak hierna moest Schweinsteiger al vervangen worden met een blessure aan het hoofd. Hij werd gewisseld voor Rolfes. Het tempo van Duitsland lag te laag om de Ierse defensie te ontregelen. Beide teams kregen stilaan wel meer ruimte. Net na het halfuur bokste Ierland een goede aanvallende actie in mekaar. Reid stak door naar Keane, via de linkerhand van Lehmann ging de bal in hoekschop. In de laatste tien minuten van de eerste helft kon Duitsland Ierland wel vastzetten. Eén keer kwamen de Duitsers echt dicht bij een openingsdoelpunt. Metzelder kopte een hoekschop op doel, maar Finnan kopte de bal van de lijn. 

Ierland kwam vlijmscherp uit de kleedkamers. Lehmann moest een voorzet van Carsley over doel tippen. In de hieropvolgende minuut was Ierland tot twee maal toe erg gevaarlijk. Dit keer tipte Lehmann een afgeweken kopbal op het dak van het doel. Vlak hierna werd de bal van ver doorgekopt naar Keane die helemaal voor doel stond. Zijn lob was echter niet goed genoeg en Lehmann kon de bal klemmen. Duitsland eiste langzaam aan toch meer de bal op, maar kwam in eerste instantie niet verder dan enkele schuchtere pogingen. Een kwartier voor tijd waagde Podolski nog eens zijn kans, het lage schot ging naast. Een minuut nadien kon Long uithalen na een ongelukkige interventie van Metzelder. Lehmann pakte in twee keer. Ierland voelde dat een halve stunt nabij was en Duitsland wist zich bijna zeker van de kwalificatie. De mexican wave ging door het stadion. De score wijzigde niet en zo eindigde wedstrijd op een billijk gelijkspel. 

Duitsland liet in Ierland voor de tweede keer puntenverlies. Voor het overige speelde een ongeslagen Duitsland wel een puike campagne. Duitsland is dan ook de eerste ploeg die zich plaatst voor het EK 2008 en dat met nog drie matchen te gaan. Ierland is mathematisch nog niet uitgeschakeld, maar zal toch een mirakel nodig hebben om nog een EK-ticket af te dwingen.

Europa

 Speeldag 13