Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 13
Zweden zo goed als zeker naar het EK
Dirk Pieters

Het ziet er naar uit dat Zweden het EK niet meer kan ontglippen. Het versloeg in Groep F Liechtenstein met 0-3 en blijft zo aan de leiding staan in het klassement.

De Scandinaviërs kwamen na negentien minuten spelen op voorsprong. Het was Frederik Ljungberg die in het Rheinpark te Vaduz voor de 0-1 voorsprong zorgde. Nog voor rust wist Christian Wilhelmsson de score te verdubbelen. De ex-Anderlechtspeler schoot de bal knap in de verste hoek. En nog was het niet gedaan want Anders Svensson zorgde tien minuten na de rust voor de 0-3 eindstand.

Door de overwinning komt Zweden steeds dichter bij de eindronde van het EK 2008. Met 22 punten uit negen wedstrijden staat de ploeg van coach Lars Lagerbäck riant bovenaan in de poule. Spanje, Noord-Ierland en Denemarken lijken te moeten strijden voor het tweede ticket. [AN]