Herbeleef Polen - België (Europa)

Volg de match tussen Polen en België live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Vanavond staan in het Poolse Chorzow België en Polen tegenover elkaar. Polen kan vanavond al de kwalificatie van het EK 2008 binnenrijven. De Poolse bond kreeg voor de wedstrijd tegen Belgie liefst 250.000 aanvragen voor een toegangsticket. Voor Belgie staat er iets minder op het spel. Kwalificatie is onmogelijk, maar willen de Belgen het coëfficiënt in ere houden en in een gunstige pot van de voorronde van het WK 2010 belanden, moet er vanavond gewonnen worden. Bij de Belgen zijn er de voorbije week veel afzeggingen geweest wegens blessures.
Opstellingen
Polen: Wasilewski Marcin, Boruc Artur, Bronowicki Grzegorz, Zurawski Maciej, Lobodzinski Wojciech, Bak Jacek, Zewlakow Michal, Smolarek Ebi, Krzynowek Jacek, Sobolewski Radoslaw, Blaszczykowski Jakub.
België: Defour Steven, Dembele Moussa, Fellaini Marouane, Gillet Guillaume, Goor Bart, Stijnen Stijn, Haroun Faris, Kompany Vincent, Mirallas Kevin, Van Buyten Daniel, Vertonghen Jan.
1
Polen heeft de wedstrijd op gang getrapt.
2
Een voorzet van Smolarek wordt door Goor weggewerkt.
4
Polen heeft het overwicht.
6
Beide ploegen tasten elkaar af.
7
Gillet stopt Smolarek foutief af. Vrije trap voor Polen.
9
Mirallas neemt de bal mee met zijn onderarm. Vrije trap Polen.
10
De Belgen beginnen er in te komen.
11
De eerste kans van de wedstrijd. Mirallas controleert de bal niet goed, maar de bal valt voor de voeten van Kompany, die de bal laag over de grond schiet. Boruc gaat goed plat.
13
Klein antwoord van Polen, maar Kompany houdt Krzynowek af en Stijnen heeft de bal.
15
Er is een kwartier gespeeld. De eerste 5 minuten waren voor Polen, maar nadien is Belgie meer komen dreigen en kreeg het 1 kans. De 50.000 Poolse supporters verwachten meer van hun ploeg.
16
Lobodzinski maakt een mooie actie en zet voor, maar de bal wordt door een Belg in hoekschop gewerkt.
17
De hoekschop levert niets op.
19
De komt bij Smolarek, maar die stond buitenspel.
19
Overtreding van Haroun op Sobolewski. Vrije trap voor Polen op een interessante plek.
21
Een heet standje voor het strafschopgebied van de Belgen, die de bal toch kunnen wegwerken.
23
De Polen kunnen tot 2 keer toe voorzetten, maar zonder succes.
24
Een eerste echte goeie actie van de Polen met Lobodzinski. Stijnen moet de bal met de vuisten wegwerken.
25
Een vrije trap van Zewklakow gaat huizenhoog over.
28
Stijnen bokst een vrije trap weg, maar heeft zich bezeerd.
30
Echte grote kansen zijn er nog niet te bespeuren vanavond.
32
Polen heeft iets meer balbezit dan Belgie in de eerste 30 minuten.
34
 Gele kaart voor Jacek Bak

34
Mirallas kon alleen op Boruc gaan, maar Bak stopt hem af. Vrije trap voor Belgie.
35
De Vrije trap wordt door Verthongen staalhard in de winkelhaak geschoten. Boruc kan er met zijn vingertoppen bij. De daarop volgende hoekschop wordt door Fellaini naast gekopt.
37
Een schwalbe van Krzynowek wordt terecht niet gefloten door de scheidsrechter.
39
Een gevaarlijke voorzet van Bronowicki wordt door Van Buyten weggekopt.
41
Een hoekschop voor de Belgen met Defour, maar Van Buyten heeft een duwfout begaan.
43
We gaan naar de rust toe.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft is in mineur gedaan voor de Belgen. De Polen haden zeker niet meer overwicht. Echte grote kansen waren er niet te bespeuren. Tot Verthongen de bal te kort speelde en Smolarek makkelijk kon scoren. Hopelijk kunnen de Belgen nog iets forceren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45

Goal
Doelpunt van Ebi Smolarek (Onbekend Onbekend)
Een doelpunt in cadeauverpakking voor Polen. Verthongen met een veel te korte terugspeelbal op Stijnen. Smolarek gaat met de bal vandoor en omzeilt Stijnen. Hij kan rustig binnenleggen.
46
Vervangen Wojciech Lobodzinski
Ingevallen Mariusz Lewandowski

46
De 2de helft is op gang gefloten.
47
Vrije trap voor Belgie. Defour trapt de bal tegen Zurawski.
50

Goal
Het is 2-0 voor Polen. Na een hard schot van Lewandiwki kan Stijnen de bal niet klemvast pakken. Smolarek stift de bal over de Belgische doelman.
53
Het wordt nu heel moeilijk voor de Belgen. Polen kan zich nu op zijn eigen helft zetten.
55
Mirallas legt de bal breed op Goor, die de bal op Boruc schiet. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.
58
De Polen lijken de wedstrijd uit te spelen.
59
Smolarek kan uithalen buiten het strafschopgebied. De bal vliegt over.
61
Vervangen Steven Defour
Ingevallen Luigi Pieroni

66
De Belgen proberen wel, maar graken niet aan open kansen.
70
Een schotje van Van Buyten gaat een paar meter naast.
75
Er valt niet veel mee over de wedstrijd te zeggen.
77
Vervangen Kevin Mirallas
Ingevallen Stein Huysegems

80
Er zijn nog 10 minuten te spelen. Polen heeft de kwalificaite bijna beet.
82

83
Vervangen Faris Haroun
Ingevallen Karel Geraerts

84
Een vrije trap van de Belgen gaat in de muur. Pieroni krijgt de bal nog voor doel, maar tevergeefs.