Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Allianz Arena
Duitsland en Wales sluiten af met gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout

Duitsland ontving Wales in de laatste kwalificatiematch. Podolski speelde net als tegen Cyprus op het middenveld. Afgelopen woensdag had Duitsland nog zwaar uitgehaald tegen Cyprus, maar tegen Wales liep het minder vlot. De eerste goede combinatie was wel meteen goed voor de eerste kans. Fritz legde terug naar Borowski die tegen de paal schoot. Via de hand van Hennessy raakte de bal diezelfde paal nog een keer, maar een doelpunt bleef uit. Duitsland speelde te slordig om de defensie van Wales te ontregelen. De Duitsers ondernamen wel nog het meeste initatief naar voren. Gomez kopte een voorzet van Lahm naast. Niet veel later kwam ook Wales dicht bij een doelpunt toen Duitsland dom balverlies leed op de eigen helft. Fletcher schoot net naast. Het laatste gevaar uit de eerste helft kwam van de Duitsers. Een afstandsschot van Hitzlsperger ging naast.

Ook in de tweede helft hield Wales goed stand. Nog steeds vertoonden zich teveel onzorgvuldigheden in het Duitse spel om Wales uit verband te kunnen spelen. In aanvallend opzicht bracht Wales nog minder dan in de eerste helft, verdedigen was voor de bezoekers de enige opdracht. Onder impuls van linkerflankverdediger Lahm leek de motor van Duitsland toch nog aan te slaan. Het eerste gevaar na de pauze kwam er echter nog op stilstaande fase. Hennessy ging onder een vrije trap van Borowski door. De bal landde op de schouder van de bij de rust ingevallen Rolfes waardoor een verdediger van Wales nog kon ontzetten. Vijf minuten later kopte Klose een voorzet van Lahm naast. Het offensiefje van Duitsland hield niet aan en een doelpunt bleef uit. Duitsland bleef tegen Wales steken op een 0-0 gelijkspel.

Het reeds vroeg geplaatste Duitsland had niet de behoefte om de campagne in stijl af te sluiten en speelde niet dwingend genoeg. Duitsland eindigt tweede in de groep, achter Tsjechië. Voor Wales was de uitschakeling al vroeg een feit, maar door het gelijkspel in Duitsland werd de campagne toch nog met een positieve noot beëindigd.