Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade de France
Frankrijk neemt revanche
Kristof Blomme

Frankrijk heeft revanche genomen voor de verloren WK-finale. De Fransen klopten Italië op eigen veld met 3-1. Govou nam twee goals voor zijn rekening.

De match begon uitstekend voor de thuisploeg. Na amper twee minuten vond Gallas Govou voor doel. De aanvaller aarzelde niet en bracht de Fransen meteen op voorsprong. Italië probeerde meteen terug te komen, maar Zambrotta en Pirlo vonden het doelkader niet. Na twintig minuten verdubbelde de thuisploeg de score. Een schot van Malouda werd in eerste instantie nog afgeweerd door Buffon, maar de onvermijdelijke Henry stond op de juiste plaats om binnen te duwen. Meteen daarna bracht Gilardino de spanning terug. Hij kopte een voorzet van Pirlo beheerst binnen. Voor de koffie kregen beide ploegen nog een mogelijkheid. Eerst vond Sagnol Buffon op z'n weg. Niet veel later kreeg Gilardino het leer niet voorbij Coupet

Na tien minuten in de tweede periode scoorde Govou zijn tweede van de avond. Hij kopte een voorzet van Sagnol knap tegen de touwen. Govou maakte na twintig minuten bijna zijn derde, maar nu lag Buffon in de weg. Aan de overkant kwam Pirlo het dichtst bij een treffer. Coupet had echter een goeie reactie in huis. De laatste kans van de partij was nog voor Cannavaro. De verdediger kreeg de bal opnieuw niet voorbij de Franse goalie. Italië telt na twee wedstrijden amper één punt. Frankrijk telt ondertussen al zes punten. [AN]