bulBulgarije
nedNederland
Datum: 07/10/2006 12:00
Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 3
Nederland deelt punten met Bulgarije
Dirk Pieters
| 0 reacties
Nederland deelt punten  met Bulgarije
Foto: © SC

Het Nederlands elftal kwam tegen Bulgarije niet verder dan een 1-1 gelijkspel, hoewel het bij momenten zeer goed speelde. Met deze puntendeling is men bij Oranje niet echt tevreden. De ploeg van Marco van Basten kreeg met één punt eigenlijk veel te weinig. 

De Bulgaren loerden van in het begin op de counter en dat lukte ook zeer goed in het eerste kwartier. Al na een kwartier kwam het op voorsprong via Martin Petrov. Hij schoot de bal hard in het doel. Dat was nog niet de enige opdoffer, ook het uitvallen van Dirk Kuijt was een tegenslag. Oranje begon na het openingsdoelpunt beter te spelen en het meeste gevaar kwam van de voeten van Robin van Persie en Wesley Sneijder.

Na de pauze nam Nederland opnieuw het initiatief. Het was uitblinker Robin van Persie die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht met een rake kopbal. Diezelfde Van Persie had enkele minuten later de kans op de 1-2, maar het doelpunt van de aanvaller werd ten onrechte afgekeurd. In de slotfase was Nederland niet bij machte om de winnende treffer op de borden te brengen en zo bleef het bij een 1-1 eindstand. [THAN]