Ierse nachtmerrie in Cyprus
Yves Dekoning
| 0 reacties

Cyprus - Ierland 5-2

Ierland heeft zwaar verloren in Cyprus en na twee wedstrijden het Europees Kampioenschap al bijna vergeten. Voor Cyprus waren het de eerste punten deze campagne.

Na acht minuten spelen kwam Ierland via Stephen Ireland op voorsprong. Nog geen tien minuten later waren de rollen al omgekeerd. Michailis Constantinou onderschepte een slechte pass en werkte koel af. Even later kope Alexis Garpozis in een leeg doel nadat doelman Paddy Kenny in de fout ging. De Ierse defensie stond op losse schroeven en de voorsprong had veel groter kunnen zijn. Vlak voor rust moest de dwarsligger zelfs redding brengen. Richard Dunne kon aan de overkant een hoekschop binnen koppen zodat we bij 2-2 gingen rusten.

Na rust liep het helemaal fout voor de Ieren. Na vijf minuten spelen mocht Constantinou een strafschop omzetten. Invaller Constantinos Charalambidis pikte ook nog twee goals mee en Dunne liep tegen een rode kaart aan. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor de Cyprioten, maar de cijfers waren overdreven.