Speeldag: Speeldag 6
Engeland lijdt weer puntenverlies
Kevin Vanbuggenhout

Engeland stond in Israël voor een belangrijke partij. Door mindere prestaties in voorgaande matchen was de druk op de Engelse bondscoach McClaren toegenomen. In Israël moesten de drie punten gepakt worden. Voor aanvang van de partij hadden Israël en Engeland evenveel punten.

In de derde minuut stak Israël zijn neus al even aan het venster. Tamuz snoepte Phil Neville de bal af en schoot vervolgens over en naast. Halverwege de eerste helft kwam Engeland aan zijn eerste echte kans. Na een goede pass van Gerrard wachtte Lampard te lang om af te werken. Aouate dook goed in de voeten. Imponeren deed Engeland zeker niet. De Engelse defensie zag er ook niet te best uit bij een voorzet van Badir. Tamuz kopte naast. Na een al bij al evenwichtige eerste helft stond het nog 0-0.

De eerste mogelijkheid na rust was voor Israël. Benayoun speelde in op Balili die naast schoot. Net na het uur was Aouate paraat op een volley van Lampard. Engeland geraakte stilaan toch op toerental. Johnson kopte een voorzet van Gerrard naast. Carragher kopte een hoekschop van Gerrard op de lat. De tijd tikte weg, maar in het slot kwam Engeland toch nog even dreigen. Rooney kopte de bal voor doel, maar de ingevallen Defoe kon niet voorbij Aouate duwen. Twee minuten voor affluiten scoorde Defoe wel, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Israël hield Engeland op een scoreloos gelijkspel. Engeland liet weer een matige indruk en geraakte dan ook niet verder dan een gelijkspel. In het laatste halfuur was er wel beterschap te merken, maar Israël hield stand en liet dus niet scoren. Engeland en Israël staan samen op de derde plaats in groep E met acht punten.