Competitie: Europa
Speeldag: Speeldag 7
Matig Engeland wint bij Andorra
Kevin Vanbuggenhout

Engeland is voorlopig niet aan een goede kwalificatiecampagne bezig. Het puntenverlies in Israël verhoogde de druk alleen maar. Toch mocht de wedstrijd tegen Andorra geen probleem geven.

Andorra beschikte duidelijk over te weinig kwaliteit en kreeg op aanvallend vlak niets voor mekaar. Maar dat betekende nog niet dat Engeland kon overtuigen. De Engelsen haalden weer niet het gewenste niveau en het duurde 26 minuten eer de bezoekers een kans konden versieren. Johnson draaide weg van Lima en schoot over. Downing trapte over na een goede voorzet van Richards. Engeland imponeerde niet, maar had toch enkele mogelijkheden om de score te openen. Johnson draaide weg van Escure en schoot van aan de rand van het strafschopgebied op doel. Koldo tipte de bal in hoekschop. In de blessuretijd van de eerste helft trapte Downing net naast. Bij de rust stond het nog steeds 0-0. Uitgefloten door de eigen supporters keerden de Engelse spelers terug naar de kleedkamers.

In de tweede helft was er dan toch verbetering zichtbaar. Steven Gerrard schoot Engeland op voorsprong. Andorra liet ook in de tweede helft geen doelpoging noteren. Een klein kwartier voor affluiten haalde Gerrard alle spanning uit de wedstrijd. Na knap samenspel met de ingevallen Defoe maakte hij er 0-2 van. Drie minuten voor tijd nog een kans voor Engeland. De ingevallen Nugent legde af voor Gerrard wiens schot over getipt werd door Koldo. In de slotminuut werd het alsnog 0-3. Koldo kon eerst nog bij het schot van Defoe, maar Nugent trapte de bal over de lijn. De aanvaller die uitkomt in de Engelse tweede klasse legde zo de eindstand vast.

Engeland kon weer niet imponeren, al kwam het in de tweede helft wel beter voor de dag. Dat resulteerde dan ook in drie doelpunten. Engeland staat nu vierde in groep E, maar heeft wel evenveel punten dan Israël en Rusland. Andorra leed zijn vijfde nederlaag op rij en staat troosteloos laatste.