olyLyon
Auxerre
Datum: 22/01/2006 20:45
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Gerland
Luyindula roept Lyon halt toe
Luyindula roept Lyon halt toe
Foto: © SC

 

Auxerre heeft in extremis een puntje behaald bij landskampioen Lyon. De club van Luigi Pieroni, die de hele wedstrijd speelde, kwam net voor rust op achterstand, maar invaller Peguy Luyindula scoorde één minuut voor tijd de gelijkmaker.
 

Lyon domineerde de eerste periode, maar slaagde er niet in een gat te vinden in de secure verdediging van Auxerre. Door een misser bij het uitkomen van doelman Cool scoorde de Franse landskampioen toch, net voor rust, via Diarra.
 
Op het uur bracht trainer Santini Peguy Luyindula, ex-Lyon, in het veld, waardoor de bezoekers met twee aanvallers speelden. Dat leverde enkele kansen op, maar scoren lukte niet. Lyon leek de wedstrijd rustig te gaan uitvoetballen en domineerde Auxerre. Dat was echter buiten het trio Mathis-Pieroni-Luyindula gerekend. Eerstgenoemde paste de bal naar Pieroni, die Luyindula bediende. De Fransman moest het leer nog maar voorbij doelman Coupet tikken en maakte daarmee zijn negende competitiedoelpunt.
 
Auxerre breekt daarmee de winning streak van Lyon in 2006 (drie overwinningen op rij) af. Lyon telt nog twaalf punten voorsprong op eerste achtervolger Bordeaux. Auxerre staat derde.