Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Felix Bollaert
Lens en Monaco delen de punten

Lens en Monaco hielden elkaar in de voorlaatste wedstrijd van de 23ste speeldag in evenwicht. Beide clubs scoorden eenmaal. De wedstrijd stond in het teken van het overlijden van Raïssa, het dochtertje van Aruna (ex-Anderlecht).

Nog voor de wedstrijd begon, liep het niet goed bij de Monegasken. De twee Italiaanse aanwinsten Vieri en Di Vaio waren ziek en startten niet. Toch startte Monaco furieus en scoorde al na zes minuten. Een verloren bal van Lacourt werd opgepikt door Veigneau die de bal achter de verdediging van Lens doorstak en daarmee Serge Gapké alleen voor Itandjé bracht. De achttienjarige Fransman bracht de club uit het prinsdom op voorsprong. Les Sangs et Or legden beslag op de bal, maar kansen afdwingen ging moeilijk. Op corner lukte het net voor rust wel. Eerst miste Coulibaly zijn kopbal, maar Gillet was goed gevolgd en fusilleerde Warmuz van dichtbij.

In de tweede helft probeerden beide ploegen nog wel te scoren, maar dat lukte niet meer. Lens maakte het meeste aanspraak op de overwinning, maar 1-1 is de logische uitslag.