Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Rode lantaarn verdient meer bij Bordeaux

Net als Lyon (1-4-verlies tegen Rennes) kon ook eerste achtervolger Bordeaux niet winnen. Les Girondins speelden 3-3 gelijk tegen rode lantaarn Metz, dat meer verdiende.

Bordeaux leek niet erg gemotiveerd voor de wedstrijd tegen staartploeg Metz. De bezoekers echter, brachten attractief en offensief voetbal en verdienden zo een 3-3 gelijkspel. Souleymane Youla (ex-Lokeren en Anderlecht) bracht Metz na een kwartier op voorsprong, maar lang stond de 0-1 niet op het bord. Chamakh maakte eerst de gelijkmaker en twee minuten later werd het al 2-1. Maar ook Metz vocht meteen terug en dwong Roux tot een eigen doelpunt. Nog voor rust werd het 2-3 na een prachtig doelpunt van de jonge Contout. Hij ging Marange voorbij en vanuit een erg scherpe hoek vond hij de winkelhaak.

In de tweede helft onderging Metz meer en meer het spel van de thuisploeg, maar hield nog lang stand. De gelijkmaker kwam er toch, twintig minuten voor tijd, toen Alonso de bal voorbij doelman Wimbée werkte. Chamakh werd net voor tijd nog uitgesloten na een slag aan Bassong.

Bordeaux mist zo de kans om echt dichter te komen op Lyon, dat nog steeds autoritair leider is in Frankrijk. De titelverdediger telt nog zes punten voor op Bordeaux.