Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille is op de goede weg
Jimmy Wouters

Olympique Marseille is weer de goede weg opgeslagen. De Zuid – Franse ploeg en donderdag tegenstander van Germinal Beerschot boekte de derde zege van het seizoen door op eigen veld FC Metz met 3-1 te verslaan.

Net als de voorbije weken begon Marseille niet bepaald geweldig aan de partij. Al na 11 minuten spelen keken de Zuid-Fransen tegen een achterstand aan, na een goal Renouard. Marseille bleef niet bij de pakken zitten en stelde vrij snel orde op zaken. In de 25e minuut bracht Dehu zijn ploeg langszij.

Vlak na de pauze schoot Ribery Marseille op voorsprong. Een klein kwartier voor het einde werd de wedstrijd beslist, nadat Niang de bal binnenwerkte. Door de overwinning stijgt Marseille van de zeventiende naar de twaalfde positie.