valValenciennes
lilLille OSC
Datum: 04/11/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade Nungesser
Lille zonder problemen
Ruben Claesen
| 0 reacties
Lille zonder problemen
Foto: © SC

Lille OSC heeft maar weinig tegenstand van Valenciennes ondervonden. Het ging er winnen met droge 0-3-cijfers. Winst dus voor de ploeg van Kevin Mirallas, die verrassend de voorkeur kreeg op Peter Odemwingie.
 
Al na acht minuten kwamen de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Vanaf de rechterflank gaf Chalmé de bal voor, de inzet van Kader Keita streelde de paal. Toch zou de 0-1 niet lang uitblijven. Even later had Kevin Mirallas een goeie actie in huis, vervolgens bediende hij Fauvergue (foto) die met zijn tweede van het seizoen Lille op voorprong bracht. Valenciennes had meteen een reactie klaar. Keeper Tony Sylva haalde met een kattensprong de kopbal van Hassli uit de hoek. Aan de rust stond Lille op voorsprong, al was er van dominantie geen sprake.
 
Op het uur stond het 0-2. Er was een communicatieprobleem tussen Paauwe en Penneteau op een lange bal van Chalmé, waardoor de Nederlander de bal in eigen doel devieerde. Het verdere verloop van de match was voor Lille, dat zonder moeite controleerde en in de blessuretijd verder uitliep. Yohan Cabaye versloeg Penneteau na een knap nummertje voor de derde keer. 0-3, een ietwat overdreven einduitslag, maar daar trekken Les Dogues zich niks van aan. Het stijgt zo naar de tweede plaats.

Vooraf