Auxerre
touToulouse
1-0
Datum: 19/11/2006 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Pieroni kopt Auxerre naar driepunter
Ruben Claesen
| 0 reacties
Pieroni kopt Auxerre naar driepunter
Foto: © SC

AJ Auxerre heeft gedaan wat het moest doen om niet in de degradatiezone te belanden, namelijk winnen. Daarvoor had het genoeg aan één treffer van Luigi Pieroni, net na rust.
 
De eerste helft was niet veel soeps. Auxerre toonde zich wel het meest welwillend, maar dreiging ging daar niet van uit. Toulouse speculeerde op de counter, en kwam zo na een kwartier ei zo na op voorsprong. Ebondo gaf de bal voor, de volledig vrijstaande Fabinho kopte overhaast naast.
 
Na drie minuten in de tweede helft stond de thuisploeg plots op voorsprong. Na een mooie actie tussen N’Diaye en Pieroni mocht Sagna vanop de rechtervleugel voorgeven, Pieroni stond waar hij moest staan en kopte de bal keihard voorbij Douchez. Voor Pieroni was het pas zijn derde van het seizoen. Vanaf die goal begon Auxerre te domineren, en Niculae moest de score tien minuten voor tijd eigenlijk ook verdubbelen, maar de Roemeen schrok zo erg van de vele ruimte die hij kreeg, dat hij de vrije trap van Cheyrou onbegrijpelijk naast kopte. Vlak voor tijd kreeg Dieuze nog dé kans op de gelijkmaker, maar ook zijn poging miste richting.
    

Vooraf