Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadium Lille MĂ©tropole
Lille laat belangrijke punten liggen
Ruben Claesen

Lille heeft haar thuiswedstrijd tegen Auxerre niet winnend kunnen afsluiten. Het mist zo een uitgelezen mogelijkheid om de (gedeelde) derde plaats te pakken.

De eerste helft was een mager beestje. We zagen een gesloten partij zonder veel grote kansen, een doelpunt moest wel vallen na een individuele actie. Die zou overigens niet van Luigi Pieroni komen: de Luikenaar zat op de bank en zou er ook niet meer af komen.

In de aanvangsfase van de tweede helft zat alvast meer schwung dan in de hele eerste helft samen. Na amper vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door de ons allen bekende Souleymane Youla. De ex-speler van Lokeren en Anderlecht profiteerde van een blunder van Kaboul, die te lang wachtte met uitverdedigen, en trapte de bal hard en mooi voorbij Sorin. De reactie van Auxerre volgde vrijwel meteen. Kanga AkalĂ© trapte een voorzet van Ba naar doel, de bal week af en ging achter Malicki binnen. Het vervolg van de tweede periode was gelijk aan het niveau van de eerste: weinig spektakel en amper kansen. De 1-1 bleef dan ook gehandhaafd tot aan het laatste fluitsignaal, een logische puntendeling.