Stadion: Stadium Lille Métropole
Lyon blijft toppers domineren
Ruben Claesen
| 0 reacties

Olympique Lyon lijkt weer op de goede weg. In de topper van vrijdagavond tussen de derde in de stand, Lille, en de landskampioen zat het venijn in de staart, zoals Lyon dat wel vaker klaarspeelt. Een 1-0 achterstand werd nog omgebogen tot een 1-2 overwinning en zo lijkt Lyon haar weg naar een zesde opeenvolgende titel weer hernomen te hebben.

De eerste helft was helemaal niet kwaad om volgen. Beide ploegen speelden met de wil om te winnen, maar op kansen was het lang wachten. Twee minuten voor rust bokste Coupet een vrije trap weg, Cabaye ging de bal ophalen en probeerde het met een lob die iedereen verraste, behalve de deklat. In de blessuretijd van die eerste helft kreeg Kallström voor Lyon ook nog een goede kans, maar zijn schot miste de precieze richting.

Doelpunten zouden er wel volgen in de tweede helft. Na zeven minuten een lange inworp van Lichtsteiner vanop de rechterflank en de bal kwam na een misverstand tussen Cris en Squillaci bij Audel, die Coupet kon passeren en zo de openingstreffer tegen de touwen trapte. Het was lang wachten op een antwoord van Lyon, dat de hoop op punten bijna definitief opgaf. Maar zeven minuten voor tijd kreeg Lyon een vrije trap. Geen geschorste Juninho achter de bal, maar wel de Braziliaan Fred. En die kan het ook: een harde pegel in de verste hoek, Sylva was verslagen. Lille was verrast door die late gelijkmaker, maar Lyon wou nog meer. Eén minuut voor tijd gooide Toulalan een vrije trap voor doel, Squillaci kon de bal met de rug over Sylva heen lobben: 1-2. Lille was niet in staat nog iets terug te doen en zo pakte Lyon onverwacht nog de drie punten.