socSochaux
Le Mans
1-0
1-1
30' Tulio De Melo (pen)
1-2
1-3
Datum: 11/08/2007 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade August Bonal
Le Mans is de fiere leider
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Le Mans is de fiere leider
Foto: © SC

Sochaux – Le Mans 1-3 

Zowel Sochaux als Le Mans waren goed begonnen aan de competitie en wilden die lijn graag doortrekken. Aanvankelijk was Sochaux de betere ploeg en kwam dan ook na 18 minuten verdiend op voorsprong na een lob van 25 meter van Birsa.

Le Mans vocht zich echter uitstekend terug in de wedstrijd. De ploeg kwam opzetten en op het half uur werd Coutadeur door Afolabi in de zestien neergehaald. De Melo zette de strafschop vervolgens feilloos om. 

Le Mans kwam al vrij vroeg in de eerste periode op voorsprong via het tweede doelpunt van De Melo. Sochaux moest in de tweede periode het lot ondergaan, waarvan Le Mans gretig gebruik wist te maken. De Melo wist van geen ophouden, want op het uur besliste hij met zijn derde doelpunt de wedstrijd.

Auxerre – Bordeaux 0-2 

Na de nederlaag van afgelopen week tegen Lyon trachtte Auxerre zich tegen Bordeaux te herpakken, maar wederom keken de Bourgondiërs tegen een nederlaag aan.

Auxerre begon erg aanvallend en kreeg al na vijf minuten een strafschop, maar Maoulida plaatste het leer over het doel. Vervolgens nam Bordeaux het heft in handen en domineerde de wedstrijd. De ploeg kreeg kansen, maar vlak voor rust bracht Wendel dan toch zijn ploeg op een verdiende voorsprong.

Na de pauze verzilverde Wendel zijn vorm door in de 52e minuut met behulp van een been van Auxerre de bal in doel te laten verdwijnen. Twintig minuten voor tijd kreeg Maoulida van op de stip de kans op de aansluitingstreffer, maar ditmaal trof hij de paal. Vervolgens veranderde er niets meer waardoor Bordeaux met de drie punten huiswaarts kon trekken.