Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Leon-Bollée
Le Mans is zijn maximum kwijt
Jimmy Wouters

Le Mans is na zaterdag haar maximum van de punten kwijt. De ploeg geraakte in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lille.

De fiere leider moest het zaterdag stellen zonder haar topscorer De Melo. Beide ploegen, die overigens nog ongeslagen zijn, maakten er een vrij boeiende wedstrijd van. Ze trokken al vroeg ten aanval en dat leverde al onmiddellijk enkele kansen op. Tien minuten voor rust, waren het dan de bezoekers die op voorsprong kwamen via een kopbaldoelpunt van Fauvergue. Vijf minuten later was diezelde aavaller nog erg dicht bij een dubbele voorsprong.

In de tweede helft ging Le Mans nog feller op zoek naar de gelijkmaker. Op het uur kwam de ploeg dan ook verdiend langzij via Grafite. Beide ploegen gingen vervolgens nog op zoek naar de winnende treffer, maar die bleef uit.

Auxerre – Caen 1-0

Auxerre is er na drie nederlagen op rij eindelijk in geslaagd de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Kind van de rekening was Caen.

Auxerre domineerde de partij en kreeg een reeks kansen alvorens Maoulida na 34 minuten de score wist te openen. Caen had eigenlijk de hele wedstrijd niets in de pap te brokken en mocht zich gelukkig prijzen dat Auxerre niet vaker de weg naar het doel vond. Vooral Maoulida ging na de rust erg slordig met de kansen om. [AN]