Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Michel d'Ornano
Marseille boekt eerste winst van het seizoen
Ruben Claesen

Olympique Marseille heeft eindelijk voor de eerste keer gewonnen in het nieuwe seizoen. Het ging zegevieren bij promovendus Caen met 1-2, een verdiende zege voor L’OM, dat in één klap de linkerkolom binnenkomt. Caen blijft even trappelen op de vijftiende stek.

Trainer Albert Emon zal zijn spelers voor de wedstrijd allicht op hun plichten gewezen hebben, want Marseille kon zich niet veel puntenverlies meer veroorloven. Het begon geconcentreerd aan de partij en nam het heft in handen, wat voor rust in enkele mooie kansen resulteerde. Niang en Taiwo besloten echter naast. Toch kwamen de bezoekers voor rust nog op voorsprong. Centrale verdediger Julien Rodriguez verlengde een vrije trap met het hoofd in doel, meteen Rodriguez’ eerste treffer voor Marseille, die in de winterstop van vorig seizoen overkwam van Glasgow Rangers.

Na rust ging Marseille verder met haar spel. Het handhaafde haar lichte dominantie en bleef kansen afdwingen. Na vijf minuten kwam het bijna op 0-2, maar de trap van Niang eindigde op de paal. Uitstel betekende echter geen afstel, drie minuten later was het wel raak. Nasri stuurde Cissé diep, de ex-Liverpudlian gaf voor, Nasri liet de bal bekeken door zijn benen gaan en Niang kon zijn man uitkappen alvorens beheerst de score te verdubbelen. Caen moest op zoek naar een tegentreffer en kwam daar erg dichtbij, maar doelman Mandanda, die de geblesseerde Carrasso moet vervangen en dat uitstekend deed, redde formidabel door een schot van Deroin tegen de deklat de duwen. In de blessuretijd kon Samson het nog even spannend maken, maar verder kwam Caen niet.