Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Marcel Picot
Nancy naar kop van de rangschikking
Ruben Claesen

Geen Lyon, Bordeaux, Lens of Marseille aan de kop van de Ligue 1, maar het verrassende Nancy. Aanvallend voetbal wordt beloond, heet dat dan. En dat is nu net wat het kenmerk van coach Correa is. Thuis maakte het met indrukwekkend voetbal gehakt van Auxerre, dat met drie op vijftien moeilijk kan spreken van een geslaagde start. Bij de thuisploeg was Youssouf Hadji de grote man.

De wedstrijd startte vurig. Al na vier minuten had Maoulida de bezoekers op voorsprong kunnen brengen, maar zijn hoge lob eindigde op de lat. Auxerre was vooral gevaarlijk via snelle uitbraken, maar het was Nancy dat voor eigen volk het meeste initiatief nam. Tien minuten voor rust kwam het op voorsprong. Hadji gooide de bal voor vanaf de rechterflank, de voorzet werd zwak ontzet en kwam bij de linker van Malonga, die uit de tweede lijn Riou een eerste keer verschalkte. Enkele seconden later was het opnieuw raak. Hadji kwam alleen voor Riou, behield het overzicht en bediende Kim, die de bal maar had binnen te trappen. Twee goals in amper twee minuten, Nancy leidde comfortabel aan de rust.

Auxerre was helemaal de kluts kwijt en de rust bracht geen raad. Nancy ging vrolijk op haar elan verder en kwam via een lucky goal op 3-0. Na amper drie minuten wou Biancalani de bal voorgeven, zijn voorzet werd echter een mooie lob die in de verste hoek achter Riou eindigde. Nancy kwam op dreef en vijf minuten later was de vierde treffer in de maak. Fortuné zocht de ruimte en ging op snelheid richting doel, de hoek was scherp, maar toch vond de ex-spits van FC Utrecht het gaatje tussen de benen van Riou. 4-0, Nancy leek in geen tijd van haar tegenstander weg te lopen. Op het uur kon Auxerre nog één keertje tegenscoren via Lejeune, die een voorzet van Maoulida kon binnenkoppen, maar het verschil was te groot om terug in de match te komen.